HTML

ÖRÖMBOR

...vannak borok, csak úgy, de már léteznek borok, amelyek megkövetelik a figyelmed, és léteznek borok, amelyektől megnyílik az Ég. Ezek az Örömborok.

Friss topikok

  • oddbinsa: @nick:: Hálásan köszönöm! A cím ötletet is. :) (2015.08.18. 23:56) A MUSZÁJLUXUS TIPIKUS ESETE
  • mézesbandi: Kedves Hédi! Kedves Emlékeket idézett fel az útibeszámolójával. Anno, vagy tíz éve párommal végig... (2014.12.04. 17:41) ÚTINAPLÓ, 1. RÉSZ

Címkék

Adelaide (1) Akos Forczek (3) Amoureuses (1) aszú (2) Aubert de Villaine (1) Bakos Zoltán (1) Baron Thenard Jean Baptiste (1) Betsek (1) Bolyki (1) borgyűjtemény (1) borgyűjtés (1) Bouzy (1) Burgundia (2) Chalonnaise (1) Chambolle Musigny (1) Champagne (1) Chardonnay (1) Chateau dYquem (1) Clos St Hune (1) Csopak (1) David Duband (1) Demeter Zoltán (1) Domaine Baron Thenard (2) Domaine Comte Georges de Vogüe (1) Domaine David Duband (1) Domaine de la Romanée-Conti (6) dr. Mészáros Gabriella AIWS (1) DRC (4) Duband (4) Échézeaux (1) Egon Müller (8) Elzász (2) El Celler de Can Roca (1) Financial Times (1) Forczek Ákos (7) furmint (2) Givry (2) Grand-Échézeaux (2) Heimann Zoltán (1) Hennessy (1) Hungarian wine (1) Ifj. Heimann Zoltán (1) Ifj. Szepsy István (1) Istvan Szepsy (2) Istvan Szepsy junior (1) Jancis Robinson MW (1) Jankovics Péter (7) Jásdi Attila (1) Jásdi István (1) Jean Trimbach (4) Kathrine Larsen (1) kékfrankos (1) Kollázs (1) La Revue du Vin de France (1) La Tache (1) Le Montrachet (1) London (4) luxusbor (1) Mád (2) Magyar Nemzet (1) Masters of Wine Institute (1) Montrachet (4) Mosel (1) Muzsla (1) olaszrizling (1) Peter Jankovics (2) Pinot Noir (4) rajnai rizling (1) Rajnai Rizling (2) Ribeauvillé (1) Richebourg (1) Romanée-Conti (3) Romanée-St-Vivant (1) Scharzhof (2) sommelier (1) Szekszárd (1) Szent Tamás (1) Szepsy (4) Szepsy István (7) Tallián Hedvig (6) The Drinks Business (1) Tokaj (3) Top Selection (11) Trimbach (1) Úrágya (3) Vogue (4) Vosne-Romanée (4) Winemakers Winemaker Award 2015 (1) Címkefelhő

A londoni Top Selectiont vezető Forczek Ákos ez év tavaszán újabb erős emberrel bővítette csapatát. Felvette kollégái sorába a dán születésű Kathrine Larsen Master Sommelier-t, aki korábban már több londoni Michelin csillagos étteremben állt helyt és 2013-ban harmadik helyezést ért el a UK Sommelier of the Year döntőjében. Forczek Ákos döntésében szerepet játszott, hogy a fiatal hölgy 2014 nyarán talán meg is nyerheti a versenyt. Így lett! Az alábbi villáminterjúban Kathrine Larsent a “UK Sommelier of the Year 2014” cím birtokosát faggatom, aki egyébként a harmadik nő, aki elnyerte ezt a címet. 

Milyen kulcsfontosságú tényezőknek tulajdonítja győzelmét?

Úgy vélem, hogy a hosszú éveken át tartó kóstolási gyakorlatom és az elmélyült tanulás segítettek leginkább. Ugyanakkor minden kétséget kizáróan hozzájárult még a sikeremhez az inspiráló és támogató emberek közelsége.

kathrine_larsen_kupaval.JPG

Kathrine Larsen a "UK Sommelier of the Year 2014" cím birtokosa a díjátadó ceremónián

Miért fogadta el Forczek Ákos ajánlatát és lépett be a Top Selection csapatába?

Nagyszerű csapatban és elképesztően különleges portfólióval dolgozni meglehetősen vonzónak tűnt számomra, és ezt csak tovább erősítette, hogy fejlődésemet a legelső pillanattól biztosítottnak láttam. 

Mikor kóstolt először magyar bort?

Úgy rémlik, hogy 2007-ben lehetett. A Royal Festival Hall harmadik szintjén működő Skylonban dolgoztam akkoriban. Innen nézve különös, hogy Jean-Pierre (aki azóta a Top Selection munkatársából társtulajdonosává vált a cégnek) mutatta be nekünk Szepsy István száraz borait. Le voltam nyűgözve!

Mindezek alapján mégis milyennek találja ma a Szepsy borokat, az aszúkat és a száraz furmintokat?

Szepsy István borai egész egyszerűen rendkívüliek. Megérdemlik, hogy a legkomolyabb borlapokon és a szenvedélyes gyűjtők pincéiben is helyet kapjanak.

A bikavérnek lehet komoly jövője az Egyesült Királyság piacán Ön szerint?

Egyrészt azt érzem, hogy mindig jó értelemben vett furcsaság marad a bikavér, másrészt viszont határozottan helye és piaca is van az Egyesült Királyságban. 

Tallián Hedvig

A magyarországi Top Selection kínálatáról bővebb felvilágosítást a peterjankovics@topselection.co.uk címen lehet kapni Jankovics Pétertől. 

Címkék: sommelier Jankovics Péter Szepsy István Forczek Ákos Top Selection Kathrine Larsen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orombor.blog.hu/api/trackback/id/tr676846445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása