HTML

ÖRÖMBOR

...vannak borok, csak úgy, de már léteznek borok, amelyek megkövetelik a figyelmed, és léteznek borok, amelyektől megnyílik az Ég. Ezek az Örömborok.

Friss topikok

  • oddbinsa: @nick:: Hálásan köszönöm! A cím ötletet is. :) (2015.08.18. 23:56) A MUSZÁJLUXUS TIPIKUS ESETE
  • mézesbandi: Kedves Hédi! Kedves Emlékeket idézett fel az útibeszámolójával. Anno, vagy tíz éve párommal végig... (2014.12.04. 17:41) ÚTINAPLÓ, 1. RÉSZ

Címkék

Adelaide (1) Akos Forczek (3) Amoureuses (1) aszú (2) Aubert de Villaine (1) Bakos Zoltán (1) Baron Thenard Jean Baptiste (1) Betsek (1) Bolyki (1) borgyűjtemény (1) borgyűjtés (1) Bouzy (1) Burgundia (2) Chalonnaise (1) Chambolle Musigny (1) Champagne (1) Chardonnay (1) Chateau dYquem (1) Clos St Hune (1) Csopak (1) David Duband (1) Demeter Zoltán (1) Domaine Baron Thenard (2) Domaine Comte Georges de Vogüe (1) Domaine David Duband (1) Domaine de la Romanée-Conti (6) dr. Mészáros Gabriella AIWS (1) DRC (4) Duband (4) Échézeaux (1) Egon Müller (8) Elzász (2) El Celler de Can Roca (1) Financial Times (1) Forczek Ákos (7) furmint (2) Givry (2) Grand-Échézeaux (2) Heimann Zoltán (1) Hennessy (1) Hungarian wine (1) Ifj. Heimann Zoltán (1) Ifj. Szepsy István (1) Istvan Szepsy (2) Istvan Szepsy junior (1) Jancis Robinson MW (1) Jankovics Péter (7) Jásdi Attila (1) Jásdi István (1) Jean Trimbach (4) Kathrine Larsen (1) kékfrankos (1) Kollázs (1) La Revue du Vin de France (1) La Tache (1) Le Montrachet (1) London (4) luxusbor (1) Mád (2) Magyar Nemzet (1) Masters of Wine Institute (1) Montrachet (4) Mosel (1) Muzsla (1) olaszrizling (1) Peter Jankovics (2) Pinot Noir (4) Rajnai Rizling (2) rajnai rizling (1) Ribeauvillé (1) Richebourg (1) Romanée-Conti (3) Romanée-St-Vivant (1) Scharzhof (2) sommelier (1) Szekszárd (1) Szent Tamás (1) Szepsy (4) Szepsy István (7) Tallián Hedvig (6) The Drinks Business (1) Tokaj (3) Top Selection (11) Trimbach (1) Úrágya (3) Vogue (4) Vosne-Romanée (4) Winemakers Winemaker Award 2015 (1) Címkefelhő

A borvilág talán legvágyottabb kincseivel bővült idén a - Forczek Ákos, Jankovics Péter és Szepsy István által létrehozott - magyarországi Top Selection kínálata. Ám, a Domaine de la Romanée-Conti tulajdonosai bizalmának elnyeréséig hosszú út vezetett. Forczek Ákos húsz éve dolgozik a prémium ital szegmensben, ebből tizenöt évet saját londoni cége felépítésébe fektetett. A cégalapításba azzal a szándékkal fogott bele, hogy a világ legjobb borait akarja forgalmazni. A kitartó munka mellett ehhez nem csupán nyelvismeretre, megbízhatóságra is szükség volt. Ma túlzás nélkül állítható, hogy számos a világ élvonalába tartozó borásznak nemcsak bizalmát, de barátságát is bírja a fiatal magyar kereskedő. Sőt, Egon Müllerrel nem csupán barátok, de üzlettársak is. Ugyanígy Szepsy Istvánnal, akinek nem csak borait képviseli Londonban, de Hegyalján kisebb szőlőültetvényt is vásárolt a borász javaslatára.

Burgundia vezető borászai közül többekkel hasonlóan jó üzleti és baráti viszonyt ápol a londoni magyar borkereskedő. A David Duband név felfutásában és keresettségében tetten érhető átütő sikerhez is hozzájárult a londoni Top Selection. Nemrégiben a francia borszaklap, a La Revue du Vin de France három csillaggal jutalmazta a pincészetet.

drc_doboz_hongrie_kk.jpg

A kimagasló teljesítménynek köszönhető, hogy 2014 tavaszán a borkereskedők álmát jelentő megbízást és egyben komoly bizalmat kapott a magyarországi értékesítésre vonatkozóan Forczek Ákos. Így a Jankovics Péter igazgatta magyarországi Top Selection Kft. hivatalos disztribútorává vált Burgundia kultikus borait termelő pincészetének, a Domaine de la Romanée-Continak. E bizalom nem csupán annak ismeretében értékes, hogy borvilág legféltettebb műkincsei közé tartoznak megtermelt boraik, de a nemrégiben történt hamisítási bűnesetek miatt is.

A DRC pincészet honlapja e miatt figyelmeztetéssel indít, ebben a nemzetközi borhamisítói hálózatra és az európai hatóságok hatékony munkájára is felhívja a figyelmet. Továbbá arra, hogy boraik hiteles eredete és állapota csak úgy biztosított vásárlóik számára, ha hivatalosan az általuk megbízott kereskedőktől vásárolnak.

Ennek értelmében Magyarországon a Top Selection Kft. a hivatalos disztribútora a Domaine de la Romanée-Conti borainak. Kínálatában így a nemrégiben bérbe vett Corton kivételével valamennyi Grand Cru a Montrachet, az Échézeaux, a Grands-Échézeaux, a Romanée-St-Vivant, a Richebourg, a La Tache és a Romanée-Conti is 2009-es évjárattal, valamint a Vosne-Romanée Premier Cru 2006-os és 2008-as évjárattal elérhető.

( E hír elsőként a VinCE Magazinban jelent meg. )

Tallián Hedvig

Címkék: Jankovics Péter Szepsy István Forczek Ákos Top Selection Egon Müller Domaine de la Romanée-Conti Romanée-Conti David Duband La Revue du Vin de France Montrachet Échézeaux Grand-Échézeaux Romanée-St-Vivant Richebourg La Tache Vosne-Romanée

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orombor.blog.hu/api/trackback/id/tr626919647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása